Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заедно със симпатизанти на партията блокираха

...
Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заедно със симпатизанти на партията блокираха
Коментари Харесай

Напрежение в Банкя: ВМРО блокира къщата на Борисов заради Македония

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки заедно със симпатизанти на партията блокираха къщата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Среднощният екшън се разигра късно довечера, само че Борисов по този начин и не се появи, написа

Повод за недоволството на воеводите е поръчката на ГЕРБ, че ще поддържа френското предложение за Северна Македония за старта на договарянията за участие в Европейски Съюз. Те разпънаха лозунги, с които приканват Борисов да не предава Македония.

Пред дома на някогашния министър-председател се намират и негови съпартийци, измежду които Десислава Атанасова, Георг Георгиев и други Стигна се и до леки конфликти, само че напрежението утихна, откакто Джамбазки увери, че задачата им не е основаване на ексцесии. Той се обърна към представителите на ГЕРБ, че са изправени пред значими решения и те би трябвало да отстояват българските позиции.

" Дойдохме се да срещнем с индивида, който се разколебава. Искаме да кажем на господин Борисов и всички депутати, че тази идея надминава всички вътрешнопартийни ежби. Не би трябвало да се позволява национално изменничество в идващите дни ", прикани Джамбазки.

" ГЕРБ в никакъв случай не е правила национално изменничество. Ние подписахме Договора за добросъседство и рамковата позиция. Гарант за извършване на изискванията е Европейската комисия и целия Европейски Съюз, а изискванията, които ГЕРБ е сложила, са залегнали в това предложение, съобщи ръководителят на МГЕРБ Георг Георгиев, което тушира напрежението. Двамата даже си стиснаха ръцете.

От своя страна ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова изчете предложенията на партията, с които да се отбрани националният интерес на България.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР